diumenge, 16 de desembre del 2007

La Saône

Com molt bé sabeu, a Lyon hi conflueixen dos rius, el Rhône i la Saône. De fet, n'és un dels molts símbols de la ciutat, davant d'edificis importants, places, sol haver-hi una estatua d'un home (Rhône) i una dona (Saône) abraçant-se. A més a més, el fet que el dibuix que formen els dos rius és una "y griega" i, casualment, Lyon s'escriu amb "y griega", dona molt de joc als dissenyadors gràfics amb poca imaginació.
Com anava dient, Lyon no vols ser menys que París i a més de tenir una reproducció a petita escala de la torre Eiffel i barris pintorescos, Lyon té també la catedral capelleta de Notre dame en una illa en mig del riu, toma. De fet, l'"excursió dels diumenges" d'avui ha començat aquí, a l'extrem nord de la ciutat. Seguint les ziga-zagues del riu, vas trobant mercats a la vora del riu: mercats de nadal, de llibres, d'alimentació, i d'avets de nadal.
Una altre característica de la ciutat son els grans murals pintats. N'hi ha uns quants repartits per la ciutat i són realment espectaculars. Aquest que m'he trobat avui és una prestatgeria de llibres gegant. Si teniu curiositat, la foto és de bona resolució i es poden llegir els títols dels llibres :)